Percussion in Theatre

Algemeen

Percussion in Theatre (PIT) brengt het populaire slagwerk naar de grote theaterzalen. Het van nature spectaculaire slagwerk in combinatie met diverse showelementen zorgt voor grote sensatie.

Percussion in Theatre combineert slagwerk met zang, koor, pop en show in een spectaculaire ambiance. Deze combinaties zorgen voor zelden vertoonde shows die iedere aanwezige zullen verrassen. PIT wordt verzorgd door de percussiegroep van EMM en zij brachten reeds 3 edities naar de theaters.

Meer info op www.percussionintheatre.nl

Historie

Percussion in Theatre werd in 2011 voor het eerst georganiseerd en vond plaats in theater De Walburg in Hamont. Wat ontstond als een experimenteel idee mondde uit in een succesvolle show met zo’n 300 enthousiaste toeschouwers.

Het succes zorgde ervoor dat er voor de volgende editie naar een grotere locatie werd gezocht. En die werd gevonden in De Posthoorn, eveneens in Hamont. PIT 2013 overtrof de verwachtingen meegenomen van de vorige editie en zette in deze editie tweemaal een grootse show neer voor zo’n 550 toeschouwers.

Zowel in 2016 als 2019 werd dit succes herhaald en de lat hoger gelegd.