Buulse Maestro

Algemeen

Buulse Maestro is een evenement dat is geïnspireerd door en gebaseerd op het populaire BBC televisieprogramma “Maestro”, zoals dat in Nederland werd uitgezonden door de AVRO. 6 lokaal bekende inwoners van Budel krijgen de kans het harmonie orkest te dirigeren en onderling de strijd aan te binden voor de titel “Buulse Maestro”.

De kandidaat-maestro’s krijgen in de aanloop naar het evenement een basistraining van een professional en er wordt door hen aantal keren geoefend met het orkest. De show wordt gecompleteerd door koor, solisten en dans. De afwisseling tussen entertainment en competitiviteit zorgt voor een dynamisch evenement met een hoge interactiviteit tussen publiek, maestro’s en artiesten.

 

Historie

Op 19 oktober 2013 was het evenement voor de allereerste keer te zien in de zuiderpoort te Budel. 6 bekende buulanders gingen daar de strijd met elkaar aan. De maestro’s dirigeren ieder een aantal werken die daarna beoordeelt zullen worden door een vakjury. In samenwerking met een dansers, muzikanten, koren en solisten was het een groot succes!

Na het overweldigende succes van de Buulse Maestro 2013, is besloten dat dit evenement herhaling verdient.