Geledingen

Blaasmuzikanten

AMV

Beginnende muzikanten starten met Algemene Muzikale Vorming (AMV). In deze perdiode wordt hen de beginselen van het muziekmaken zoals noten lezen bijgebracht. Ze maken nog geen deel uit van een speelgroep of orkest. De AMV duurt gemiddeld 2 jaar en wordt verzorgd door de Muziekschool Grensland.

Krek wa’k wou

Na de AMV volgt een opleiding op instrument. Als de muzikant een half jaar les heeft gehad, kan deze toetreden tot de speelgroep Krek wa’k wou. Deze speelgroep bestaat uit een wisselende bezetting en geeft de muzikanten de kans om kennis te maken met het spelen in groepsverband. Door het kleinschalige karakter, maakt Krek wa’k wou de overstap naar het Opleidingsorkest makkelijker.

Opleidingsorkest

Als de muzikant gevorderd genoeg is op zijn of haar instrument, mag deze instromen in het Opleidingsorkest. Dit orkest, voorheen de jeugdharmonie, bestaat uit een 40-tal meestens jeugdige muzikanten, ondersteunt door enkele ervaren leden.

Op een speelse en laagdrempelige manier wordt er samen gemusiceerd en maken de muzikanten kennis met diverse vormen van muziek en samenspel. Er worden regelmatig optredens gegeven en activiteiten ontplooit. Dit gaat van het opluisteren van een lokaal evenement tot deelname aan een concours.

Gedurende de betrokkenheid bij het Opleidingsorkest, volgen de muzikanten nog lessen en leggen examens af om hun bekwaamheid te vergroten.

Repetities van het Opleidingsorkest vinden plaats op zaterdag tussen 16:30 en 20:00 uur in gemeenschapshuis De Borgh in Budel

Harmonie-orkest

Na bevonden bekwaamheid door middel van auditie bij de dirigent, kan worden toegetreden tot het Harmonie-orkest.

Het Harmonie-orkest bestaat uit ongeveer 65 leden en speelt in de 1e divisie. Het repertoire omvat een wisselende selectie van muziekstukken uit diverse genres en van verschillende niveau’s. Evenals het Opleidingsorkest, wordt er projectmatig gerepeteerd. Deze projecten omvatten zowel de diverse evenementen die EMM ontplooit, alsook concoursen, gelegenheidsconcerten of bijzondere samenwerkingen zoals die met Gerard van Maasakkers.

Repetities vinden plaats op maandag tussen 20:00 en 22:00 uur in gemeenschapshuis De Borgh in Budel

Percussie

B- & C-percussiegroep

Alle jeugdige slagwerkers van EMM krijgen na 1 à 2 jaar les de kans om in een percussiegroep te mogen spelen. Dit gebeurd dan in de B- en C-percussiegroep, welke boordevol getalenteerde en jeugdige percussionisten zit. Beide groepen bestaan uit zo’n 12 percussionisten en worden gedirigeerd door Lars van Tulden.

Deze percussiegroepen staan in het teken van verdere opleiding om op termijn door te stromen naar de A-percussiegroep. Daarvoor worden zoveel mogelijk concerten gegeven om tot de nodige podiumervaring te komen. Populaire en bekende nummers worden afgewisseld met concertwerken om tot een mooie repetitiemix te komen.

A-percussiegroep

De A-percussiegroep van Harmonie EMM is de groep met de meest ervaren percussionisten. Zij bestaan uit zo’n 20 leden en komen uit in de 1e divisie. De A-percussiegroep staat onder leiding van Guido Pouwels.

Ook deze groep wisselt, afhankelijk van de gelegenheid popnummers af met hoogniveau concert werken voor concoursen en andere wedstrijden.

Repetities vinden plaats in De Borgh op maandag avond.