Dirigenten

Hans van der Velden

Met ingang van 1 januari 2015 is Hans van der Velden officieel benoemd tot dirigent van het harmonie orkest van Harmonie E.M.M. Budel. Hij is de opvolger van Frans van Dun, die na een uiterst succesvolle periode van 12 jaar, tijdens de op 24 en 25 oktober 2014 gehouden Buulse Proms concerten afscheid heeft genomen.
Hans van der Velden is afkomstig uit Utrecht, maar al vele jaren woonachtig in Oirschot. Na het succesvol afsluiten van zijn opleiding “directie” aan het Hilversum’s conservatorium in 1988, volgde hij diverse Masterclasses directie. In 1989 werd hij benoemd tot dirigent van de Oirschotse harmonie “Arti et Amicitiae” en niet zonder succes. Met dit orkest heeft hij een groot aantal aansprekende successen geboekt, waaronder in 2008 het behalen van het landskampioenschap in de hoogste klasse. Verder is hij actief geweest bij een aantal andere orkesten in het Brabantse en in Utrecht, waaronder onder andere de Koninklijke stadsharmonie Phileutonia uit Helmond en de harmonieorkesten van Gilze, Dommelen, Nijnsel en Eersel. In Utrecht is hij al vanaf 1986 dirigent van de Brassband Broedergemeente te Zeist.

Dennis Lebens

Het opleidingsorkest van EMM staat onder leiding van Dennis Lebens. Al op 7 jarige leeftijd begon Dennis met het maken van muziek.

Na een aantal jaren van het volgen van lessen aan de muziekschool te Sittard, besloot Dennis om een studie aan het Conservatorium in Maastricht te volgen. Dennis studeerde Bes en Es klarinet bij Willem van der Vuurst, en heeft in 1998 met goed gevolg zijn docerend en uitvoerend musicus diploma behaald. Na het voltooien van zijn studie, volgden een aantal masterclasses en deelname aan verschillende concoursen in binnen en buitenland, waar hij regelmatig mooie resultaten boekte.

Dennis is sinds 1997 verbonden aan de muziekschool Grensland en hij weet ook op andere plaatsen leerlingen te motiveren om te leren en te musiceren. Hij dirigeert buiten EMM bij diverse orkest (Berg & Terblijt, Grevenbicht en Born) en naast zijn werkzaamheden als dirigent en docent, speelt Dennis met enige regelmaat als gastmuzikant bij diverse orkesten en assisteert als gastdirigent bij diverse orkesten ter voorbereiding op concerten en concoursen.

Met het opleidingsorkest van EMM zijn er door hem prachtige resultaten geboekt op onder andere het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt, België.

Guido Pouwels

Guido Pouwels dirigeert sinds 2009 de percussiegroep van EMM. Al op 8-jarige leeftijd begon hij met het volgen van slagwerklessen bij Frank Rademakers.

In de laatste jaren van de middelbare school heeft Guido klassiek slagwerk gestudeerd in de vooropleiding van het conservatorium te Tilburg. Na het behalen van zijn havodiploma is hij in 2007 begonnen aan de studie ‘klassiek slagwerk’ aan de Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium) in Utrecht. Deze studie heeft Guido in 2011 succesvol afgerond.

Guido heeft aan vele concoursen meegedaan en stond o.a in de finale van het Prinses Christina Concours in Den Bosch en is meerdere keren Nederlands kampioen geworden op marimba. Ook heeft hij in verschillende orkesten gespeeld zoals in het Gelders Orkest en het Nederlands Jeugd orkest. Daarnaast speelt hij met enige regelmaat als remplaçant bij harmonie/fanfare orkesten.

Sinds 2012 jaar is Guido professioneel slagwerker, slagwerkdocent en dirigent. Hij is als slagwerkdocent verbonden aan de muziekscholen ‘Kunstkwartier’ te Helmond en ‘CKE’ te Eindhoven en als freelancer aan de muziekverenigingen Jong Nederland Asten, Fanfare EMM Heijen, Harmonie Juliana Someren-Eind en Fanfare St. Jozef Someren-Heide.

Ter verbreding van zijn vaardigheden is Guido in 2013 gestart met de studie ‘Docent Muziek deeltijd’ aan het conservatorium te Tilburg. Deze studie bereidt hem voor op doceren in het middelbaar onderwijs.

Lars van Tulden

Lars van Tulden dirigeert sinds 2009 de jeugdpercussiegroepen van Harmonie EMM. Daarvoor bouwde hij vanaf zijn 8-jarige leeftijd veel ervaring op als spelend lid van onder andere Harmonie EMM.

Als percussionist heeft hij aan vele concoursen meegedaan, zowel in solo- als ensemble vorm. Driemaal werd hij Nederlands kampioen slagwerk in de multi-percussie sectie. Daarnaast behaalde hij mooie resultaten met de percussiegroep van Harmonie EMM, slagwerkensemble RICK en als gastmuzikant bij vele orkesten. Op dit moment is Lars nog altijd spelend lid bij zowel de percussiegroep als het harmonieorkest.

Lars heeft in 2012 als eerste deelnemer de opleiding ‘Ensembleleiding Slagwerk’ van het RICK succesvol afgerond onder docentschap van Frank Rademakers, Ad Triepels en Ronald Gerards.

Vanaf 2009 is Lars verantwoordelijk voor de jeugdslagwerkopleiding van Harmonie EMM. Daarvoor dirigeert hij nu zowel de B- als C-percussiegroep met daarin een 25-tal talentvolle slagwerkers. Daarnaast geeft hij les aan de instromende slagwerkleerlingen.