Buulse Proms

Algemeen

Pop meets classic is het uitgangspunt van de Buulse Proms. Een wervelend programma van muziek, zang en dans wordt gecompleteerd met licht, show en ambiance.

De Buulse Proms biedt een podium voor muzikanten, solisten, zang en dans op een semi-professioneel niveau. Het evenement creëert samenwerking tussen diverse disciplines, verenigingen en individuen in groot-regionaal verband. Dit resulteert in bijzondere en opzienbarende combinaties en acts die vaak leiden tot frequentere samenwerking en nieuwe  mogelijkheden onderling.

Een evenwichtige opbouw van het evenement, geeft iedere artiest of vereniging de kans het beste te laten horen en/of zien aan het publiek. Door de jaren heen is het bezoekersaantal verdrievoudigd tot meer dan 3000, verspreid over 2 à 3 uitvoeringen per editie.

Meer info op: www.buulseproms.nl

Historie

Wat ooit begon als “jubileumconcert” in 1996, bleek een overdonderend succes. Dit kreeg navolging in 1999, 2002, 2005, 2008 en 2011. Ook in 2014 heeft de Buulse Proms wederom plaats gevonden.

Iedere editie legt de Buulse Proms de lat weer hoog. De bekendheid is inmiddels tot ver buiten de regio gegroeid en de belangstelling van zowel publiek als artiesten is enorm.

De Buulse Proms wordt eens per 3 jaar georganiseerd.